Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Κλέφτες στο Μαντρί....εκατομμύρια...

O πρόεδρος της Επιτροπής των Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής πήρε 900.000 δολάρια

Ο επί 10 και πλέον χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής των Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής κ. Γεώργιος
Βουρβούλιας, αν και ήταν εθελοντής, έλαβε από την Αρχιεπισκοπή $900.000 -εννιακόσιες χιλιάδες δολάρια- αιτιολογώντας τα ως έξοδα κινήσεως.

Αυτό το έπραττε επί δέκα χρόνια. Το  θέμα το ανακάλυψε πριν λίγο καιρό ο νεοδιορισθείς διευθυντής των Οικονομικών (CFO) ιερέας Σωτήριος Μπαρούντι, όταν άρχισε να ερευνά τα οικονομικά βιβλία και θέματα της Αρχιεπισκοπής.
Ο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Βουρβούλια ζητώντας εξηγήσεις, ενώ παράλληλα έδωσε εντολή στο Τμήμα των Οικονομικών να σταματήσει αμέσως η ηλεκτρονική ροή χρημάτων προς τον κ. Βουρβούλια.


Η δικηγόρος κυρία Κάθι Μπουφίδη-Γουόλς στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν ρώτησε ευθέως τον κ. Βουρβούλια αν έχει λάβει χρήματα από την Αρχιεπισκοπή και συγκεκριμένα το ποσό των 900.000 δολαρίων, πλην όμως εκείνος στην αρχή το αρνήθηκε.

Στην επιμονή όμως της κ. Γουόλς ότι υπάρχουν τεκμήρια προς τούτο, ο κ. Βουρβούλιας είπε ότι τα χρήματα αυτά ήταν για την κάλυψη των εξόδων του για τις ανάγκες της μετακίνησής του από το Σικάγο προς τη Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις της Αμερικής για τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και τις Κληρικολαϊκές.

Ο κ. Βουρβούλιας είπε ότι τα χρήματα που λάμβανε τα είχαν εγκρίνει ο Μάικλ Τζαχάρης, αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και ο Εμμανουήλ Δήμος, γενικός νομικός σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής πλην όμως αμφότεροι σήμερα έχουν πεθάνει.

Ο κ. Βουρβούλιας, ο οποίος είναι και Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, διορίστηκε στην προεδρία της Επιτροπής των Οικονομικών από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο.

Δεκαπέντε εκατομμύρια δολάρια έκαναν φτερά  από το Ταμείο ανοικοδόμησης του Αγ. Νικολάου.

Ποσό ύψους δεκαπέντε (15) εκατομμυρίων δολαρίων λείπει από τον ειδικό λογαριασμό για την ανοικοδόμηση του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης, όπως προέκυψε από την ειδική σύσκεψη που έγινε στην Αρχιεπισκοπή την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου.

Ουδείς φαίνεται να γνωρίζει πού βρίσκονται τα $15 εκατομμύρια, πώς και γιατί δεν είναι στον ειδικό λογαριασμό, ενώ ταυτόχρονα ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη, με πρώτον τον κατ’ εξοχήν υπεύθυνο για όλα τα θέματα της εν Αμερική Εκκλησίας, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.


Στην ανασκόπηση των οικονομικών τού υπό ανοικοδόμηση ιερού ναού του Αγίου Νικολάου ελέχθη ότι έχουν συγκεντρωθεί $48.500.000 (σαράντα οκτώ εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες) από τα οποία ξοδεύτηκαν $22 εκατομμύρια, ενώ τα $27 εκατομμύρια βρίσκονται στον λογαριασμό. Ωστόσο, λείπουν πάνω από $15 εκατομμύρια, τα οποία δεν γνωρίζει κανείς πού έχουν πάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..