Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Παραπλανηθέντες δικαστές, σκάνδαλα Τραπεζών,η βίλα Κυριακού.

Στα μέσα του καλοκαιριού του 2012 η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος ζήτησε από την Τράπεζα Ελλάδας στοιχεία για το ποιές κυρώσεις έχει επιβάλει στις Συνεταιριστικές Τράπεζες Αχαίκή, Λαμίας, Λήμνου, Λέσβου και τις
εκθέσεις ελέγχου των Συνεταιριστικών αυτών Τραπεζών από το 2005 και εντεύθεν.
Τι είχε προηγηθεί;
Τα εξής:
Την άνοιξη του 2012 οι Τράπεζες αυτές τέθηκαν ξαφνικά απο την κυβέρνηση ενός Παπαδήμου, τον οποίο η Ιστορία δεν θέλει να θυμάται καν σε εκκαθάριση παρότι ήταν υγιέστατες. Ηθελαν χρήμα ζεστό για τις "συστημικές τράπεζες" τις οποίες είχαν τάξει με προικιά.
Η κίνηση αυτή ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων, εργαζομένων, βουλευτών, δικηγόρων και έτσι προέκυψε η παραγγελία έρευνας από την υπηρεσία, της οποίας προίστατο ο αδεκαστος κ.Πεπόνης.
Η Λαμία δεν είναι όποια και όποια περιοχή. Εκείνη την εποχή είχε λαμπρούς άνδρες, καταγόμενους από την περιοχή  στα ύπατα οικονομικά αξιώματα. Δηλαδή τον Προβόπουλο, τον Στουρνάρα, τον Σταϊκούρα.

Η κίνηση Πεπόνη σήμανε συναγερμό στη Λαμία ιδίαίτερα.

Διότι εκείνη την περίοδο έβραζε εκεί ένα μεγάλο δικαστικό σκάνδαλο. Το  καλοκαίρι του 2012 ήταν ο  12ος χρόνος κατά τον οποίο ήταν ακόμα σε εξέλιξη ανάκριση σε βαθμό κακουργήματος για εγκλήματα που είχαν ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΊ στην Τράπεζα αυτή το...2000!
Δεν πιστεύετε ότι  μπορεί μια ανάκριση να κρατάει τόσα χρόνια;
Διαβάζουμε από το βούλευμα 2/2013 των Εφετών Λαμίας:
"...Εξ αφορμής της υπ αριθμ 75/7-6-2000 έκθεσης ων αρμοδίων υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, Ο Εισαγγελέας Πλημ. Λαμίας με την υπ αριθμ 2506 99/23-6-2000 παραγγελία του προς τον ανακριτή Λαμίας παρήγγειλε την διενέργεια κυρίας ανακρίσεως, άσκησε ποινικές διώξεις για ζημία ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας σε βάρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας..." κλπ
Και παρακάτω το βούλευμα αυτό  μεταξύ άλλων, γράφει:"..κατά την πολυετή ανάκριση δεν εξακριβώθηκαν τα αρχικά ποσά των εγκριθέντων δανείων...."
Καταλάβατε;
Έψαχναν δώδεκα χρόνια  στο χωριό των Προβόπουλου, Στουρνάρα, Σταϊκούρα μια μικρή τραπεζούλα, την Συνεταιριστική για τα χαριστικά και τα θαλασσοδάνεια που έδωσε σε απατεώνες με λευκά κολλάρα στην περιοχή.

Και οι δικαστές γράφουν ότι σε 12 χρόνια δεν μπόρεσαν να μάθουν ούτε τα αρχικά (!!!) ποσά των δανείων, τα οποία στη Ζιμπάμπουε ένας εισαγγελέας τα μαθαίνει σε 12 ώρες. Δηλαδή καλεί τον υπεύθυνο της Τράπεζας να του δώσει τον επίσημο κατάλογο των δανειοδοτηθέντων και σε 12 ώρες, αν δεν τον δώσει (απλή εκτύπωση είναι) τον κλείνει μέσα, κλείνει την Τράπεζα και ψάχνει με ειδικούς μόνος του...
Και αφού τα γράφουν αυτά το βούλευμα είναι απαλλακτικό  για δυο λόγους:
Α) επειδή πέρασαν χρόνια και παραγράφηκαν εγκλήματα και 
Β) επειδή δεν τους έδωσαν στοιχεία.
Γιατί τα θυμηθήκαμε τώρα αυτά;
Για δυο λόγους:

1ον. Η Δικαιοσύνη στη Λαμία κάνει δικαστική έρευνα για να διαπιστώσει αν υπήρξαν ...απατεώνες που οδήγησαν τους δικαστές σε αυτού του είδους τις απαλλαγές. Δηλαδή για να διαπιστώσει το προφανές. Διότι το ίδιο το βούλευμα αποκαλύπτει τους απατεώνες που παραπλάνησαν τους δικαστές γράφοντας ότι απέκρυψαν ("δεν εξακριβώθηκαν" είναι η κομψή διατύπωση...) τα αρχικά ποσά των δανείων κλπ.
Η Δικαιοσύνη στη Λαμία είχε παραγγείλει έρευνα στην Τράπεζα αυτή απο πραγματογνώμονα ΜΕΤΑ το τέλος αυτής της δικαστικής διαδικασίας. Και ο  πραγματογνώμονας γράφει ορθά -κοφτά ότι η Τράπεζα με διάφορα προσχήματα ΑΡΝΗΘΗΚΕ (το 2015-2016...) να του χορηγήσει τα στοιχεία που ζήτησε ο εισαγγελέας να εξετασθούν.
Δεν είναι προφανής η εξαπάτηση της Δικαιοσύνης μέ την μέθοδο της απόκρυψης των στοιχείων;
Η Δικαιοσύνη στην Αθήνα ζήτησε να γίνει εσωτερική επιθεώρηση στη Λαμία για να βρεθεί αν οι δικαστές ενήργησαν σωστά όλα αυτά τα χρόνια κλπ.
Το βούλευμα 2/2013 που προαναφέρουμε το εξέδωσε δικαστικό συμβούλιο στο οποίο προήδρευσε η κ.Πάνταινα.
Ξέρετε σε ποιόν ανατέθηκε να γίνει έρευνα για τα πεπραγμένα των δικαστών της Λαμίας;
Στην κ.Πάνταινα!!!
Μπορεί στο μέρος που της αναλογεί η κ. Πάνταινα να τα έκανε σωστά.
Όμως αυτή η ίδια θα ελέγξει (μεταξύ άλλων και) τον εαυτό της και θα αποφανθεί ότι όλα τα έκανε σωστά;
Η υπόθεση είναι πολύ πιο σοβαρή από όσο έχει φανεί προς τα έξω.
Γιατί επι 12 χρόνια έκαναν ανάκριση με ρέγουλα οι δικαστές της Λαμίας και μέσα σε ελάχιστους μήνες από την παραγγελία Πεπόνη για έρευνα έβγαλαν το απαλλακτικό για όλους βούλευμα;
Προσέξτε μια λεπτομέρεια:
Ο κ.Πεπόνης ανέθεσε σε εισαγγελικό οικονομολόγο πραγματογνώμονα, τον κ.Τραγγανίδα εκ Λαμίας, να κάνει έρευνα για το τι έγινε στο σκάνδαλο αυτό.
Και την άνοιξη του 2014, ένα χρόνο μετά το προαναφερόμενο βούλευμα ο πραγματογνώμονας σε πλήρη αντίθεση με τους δικαστές Λαμίας βρήκε ζημιά 150 εκατομ. ευρώ εκ των οποίων τα 56 εκατομμύρια είναι ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου, τα 80 σε βάρος των χιλιάδων μεριδιούχων και τα άλλα σε βάρος της Τράπεζας.
Ταυτόχρονα ο κ. Πεπόνης έδωσε εντολή να ερευνηθούν και τα δάνεια των Κομμάτων. Αυτά που σήμερα όλοι ξέρουμε (λόγω δικαστικής έρευνας) ότι ήταν θαλασσοδάνεια απο τα οποία πλούτισαν και φιλενάδες των κομματικών γραφείων...
Εξαιτίας αυτών εκδιώχθηκε ο κ.Πεπόνης από την Εισαγγελία, αλλά παρέμεινε στο σώμα και σήμερα πήρε προαγωγή στον Αρειο Πάγο.
Όταν έφυγε  το πόρισμα του πραγματογνώμονα παρέμεινε στα χέρια μιας εισαγγελέως για δυο (2) χρόνια!!!
Υστερα εκείνη διέταξε ΝΕΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ αλλά για τα 20 από τα 150 εκατομμύρια χωρίς να αναφέρει ποιό νέο στοιχείο βρήκε και έβαλε στο αρχείο τα άλλα 130 εκατομ.
Και τα 20 εκατομ. όμως και μικρό ποσό δεν είναι και δείχνουν ότι δεν τα έκαναν σωστά οι δικαστές της Λαμίας κατά την 12ετή ανάκριση, η οποία κατέληξε σε έλλειψη στοιχείων κλπ
Πως τα βρήκε ο πραγματογνώμονας του κ.Πεπόνη, εκ Λαμίας μάλιστα καταγόμενος και εκείνοι δεν τα βρήκαν;

Σε αντίθεση με το βήμα χελώνας και τα 12 χρόνια που κράτησε η πρώτη ανάκριση στη Δικαιοσύνη της Λαμίας, η δεύτερη, αυτή για τα 20 εκατομ έκανε ...ρεκόρ. Η ορισθείσα ανακρίτρια δεν μας δέχθηκε καν ως μάρτυρες και μας υπέδειξε να στείλουμε μέσω εισαγγελίας ό,τι νομίζαμε.
Η αιτιολογία ήταν ότι δεν είχε χρόνο γιατί  έπαιρνε μετάθεση. Εμείς όμως πιστεύουμε τα χειρότερα...
Και αυτή η υπόθεση εκκρεμεί σήμερα για έκδοση βουλεύματος και εχουμε μεγάλη περιέργεια για το αν θα κρίνουν βλάκα και άσχετο και τον πραγματογνώμονα που όρισε ο κ. Πεπόνης και με ακλόνητα (κατά την άποψή μας) στοιχεία ανέβασε τη ζημιά στα 150 εκατομμύρια ευρώ.

2.Ο δεύτερος λόγος που τα θυμηθήκαμε ήταν το πρωτοσέλιδο του Κώστα Βαξεβάνη στο DOCUMENTO.
Μικρογραφία

Εκεί κάνει λόγο για τον Θοδωρή Κυριακού, γυιό του μακαρίτη Μηνά, ο οποίος τώρα κουμαντάρει τον ΑΝΤΕΝΝΑ.
Ο Κ. Βαξεβάνης αποκαλύπτει οτι ο Θοδωρής Κυριακού διέθεσε το ελικόπτερο σαν ταξί επι 2 ημέρες για να φιλοξενήσει στην έπαυλή του το ζεύγος Κυριάκου-Μαρέβας Μητσοτάκη και θυμίζει ότι Μαρέβα και Θοδωρής συνυπήρξαν σε εταιρεία.
Κολλήσαμε στην αποκάλυψη ότι η φιλοξενία έγινε στην έπαυλη στον Αγιο Αιμιλιανό και θυμηθήκαμε τη δική μας εμπλοκή.
'Οταν βρεθήκαμε στον ΑΛΦΑ του Δ. Κοντομηνά μας κάλεσε μια ημέρα και μας είπε ότι "η δημοσιογραφία είναι σε μαύρο χάλι. Κανείς  δεν τολμά να κάνει έρευνα για τις παρανομίες που έκανε ο Κυριακού για να χτίσει πάνω στο κύμα στον Αγιο Αιμιλιανό".
Πήραμε την κάμερα του ΑΛΦΑ, απαντώντας στον Κοντομηνά  και πήγαμε στην περιοχή. Την στήσαμε έξω απο το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, πήγαμε στους αστυνομικούς και ζητήσαμε "πληροφορίες για παράνομες οικοδομές πάνω στο κύμα"... Μεταξύ άλλων είπαμε ότι θέλουμε πληροφορίες και για την έπαυλη Κυριακού.
Μας είχαν στο "περίμενε" 3-4 ωρες "για να ενημερωθεί ο κ.Διοικητής"...

Εκεί στο περίμενε μας πήρε ο Κοντομηνάς και γελούσαν και τα αυτιά του.
"Γιαννάκο, χρειάζομαι το συνεργείο πίσω. Σταματήστε το αυτό αμέσως και γυρίστε... Ολα καλά και αν χρειαστεί θα ξαναπάτε..."
Δεν χρειάστηκε ποτέ...Περνώντας απο το γραφείο του τον ακούσαμε να μιλάει φιλικότατα με τον πρώην εχθρό Κυριακού...
Ηταν όλα καλά;
Η Δικαιοσύνη καταδίκασε τον Κυριακού σε τρία χρόνια φυλάκισης για την έπαυλη εξαγοράσιμα με καμιά δεκαριά χιλιάδες ευρώ.
Τόσο καλά.
Σε αυτή τη βίλα πήγε ο κ. Μητσοτάκης και έχουμε την απορία:
Θα ελεγχθεί αν αφήνει πρόσβαση στη θάλασσα, Θα ελεγχθεί αν είναι χτισμένη στη νόμιμη απόσταση απο νερό και γιαλό;
Αν όχι θα μπει στον κατάλογο των προς κατεδάφιση, στον οποίο θα μπουν λέει χιλιάδες κτίσματα που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στο νερό και στον γιαλό ακριβώς μπροστά τους;
  
Τι σχέση έχουν αυτά με τη Λαμία;

Ο Κώστας Βαξεβάνης γράφει ότι ο Κυριάκος επιθυμεί να μεσολαβήσει ο Θοδωρής Κυριακού στον φίλο του Αμερικανό Υπουργό Ρος να μην ερευνήσει το αμερικάνικο FBI την ανάμειξη πολιτικών στο  σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ και έτσι η ελληνική Δικαιοσύνη, που έχει ασκήσει διώξεις, να μείνει σαν την Δικαιοσύνη της Λαμίας με τη δίωξη στα χέρια...
Εμείς ξύνουμε την κεφάλα μας σκεπτόμενοι:
Αν μπορούν να συζητούν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη σε τοσο μεγάλα επίπεδα, στη Λαμία θα κολλήσουν;

Υ.Γ. 1. Τον Κοντομηνά τον γνωρίσαμε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν κουμπάρος του Κ. Μητσοτάκη μας έστειλε να τον βοηθήσουμε γιατί "είναι άνθρωπος δικός μας". Και ακόμα μας χρωστάει... 

Υ.Γ.2. Εσείς οι  αρμόδιοι εκεί στον Αρειο Πάγο, στα Υπουργεία, στου Μαξίμου τι λέτε για όλα αυτά;
Οι νόμοι είναι σκληροί, αλλά νόμοι για τους φτωχούς και αδύναμους και όχι για τους ισχυρούς;
Αφού οι διώξεις στη Λαμία ασκήθηκαν  απο βλάκες και άσχετους γιατί οι έξυπνοι τις κρατούν ανοιχτές τόσα χρόνια;
Δεν βλέπουν αμέσως την βλακεία και ασχετοσύνη των Πεπόνηδων, να τις κλείσουν αμέσως και να μας απαλλάξουν και εμάς από την έρευνα ;

Μικρογραφία

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..