Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Αυτή είναι η Πειραϊκή που μπαζώνεται...

Στο τέλος της μνημονιακής εποχής, όπως η κυβέρνηση και Ευρωπαική επιτροπή συνεχώς μας το αναφέρουν, ένα έργο όπως η επέκταση προς νότο του λιμανιού, σχέδιο μπαζώματος της Πειραϊκής που
 έχει προταθεί από το 2010, δείχνει πρωτίστως ότι έχουμε συνέχεια του κράτους αλλά κυρίως δείχνει ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται δεν λαμβάνει υπόψη καθόλου την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον.

Με ευθύνη και συνέπεια η παρούσα κυβέρνηση, έχει πάρει την απόφαση να ξεκινήσει το μπάζωμα της Πειραϊκής, απόδειξη για αυτό είναι η εκκωφαντική σιωπή αρμόδιων οργάνων, βουλευτών και τοπικών στελεχών του για την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΟΛΠ όπου ξεκινάει η διαδικασία για την προεπιλογή των ενδιαφερόμενων εργολάβων, η πρώτη φάση για την δημοπράτηση του έργου είναι ουσιαστικά, δείχνοντας ότι η ΟΛΠ- COSCO με καλυμμένα τα νώτα της είτε σε πολιτικό επίπεδο είτε σε νομικό επιδεικνύει μία ετοιμότητα αλλά και μία πυγμή κυρίως προς εμάς τους κατοίκους της Πειραϊκής.
Δίχως μελέτες δίχως εγκρίσεις, με γελοιότητες της εταιρείας, του Δήμου, όπως ότι ο δήμαρχος δεν γνώριζε τα σχέδια της επένδυσης, θα ξεκινήσει το έργο και μετά θα έχουμε όλο εκείνο το θεατρικό σκηνικό ότι οι μελέτες είναι λάθος αλλά το νέο λιμάνι θα έχει φτιαχτεί, ένα τετελεσμένο γεγονός, όπως το βουνό στην Χαλκιδική που χάθηκε.
Κανένας δεν λαμβάνει υπόψη του ότι η τουριστική ανάπτυξη της κάθε περιοχής είναι μοναδική και η τοπική κοινωνία οφείλει να έχει τον πρώτο λόγο που ξέρει βεβαίως πόσο απαραίτητη είναι η διατήρηση του περιβάλλοντος, της αισθητικής του χώρου, του πολιτισμού και της ιστορίας.
Η έναρξη της διαδικασίας για την δημοπράτηση του έργου, που στα μνημονιακά χρόνια έχει αναχθεί από πολλές κυβερνήσεις ως εθνικό θέμα, αποτελεί την πιο αισχρή προσβολή στο πειραϊκό λαό, δείχνει με τον χειρότερο τρόπο που τοποθετεί την καθημερινότητα των κατοίκων της πειραϊκής η εταιρεία με τις πλάτες της κυβέρνησης.
Μία καθημερινότητα που χειμώνα και καλοκαίρι για τους περισσότερους είναι χώρος χαλάρωσης και περιπάτου, για τους κατοίκους η θέα του σπιτιού τους, για άλλους ο η μικρή παραλία για τα μπάνια στην θάλασσα (Εικ.1), εν τέλει η διέξοδος μας στην ανοικτή θάλασσα, το αγνάντιο μας στην Σαλαμίνα και στην Αίγινα.
Η επέκταση κατά 50% του λιμανιού στο πέλαγος, μπροστά από την Πειραική και το μνημείο του Θεμιστοκλή, ένα μνημείο για το οποίο  μπορεί να αποτελέσει το τοπόσημο του Πειραιά όχι θαμμένο βέβαια πίσω από εμπορικά κέντρα και πλοία ύψους 60 μέτρων, πρέπει να μας εξεγείρει.
Πειραιώτες και Πειραιώτισσες ήρθε η ύστατη ώρα να δείξουμε την άρνηση μας την λαϊκή κυρίαρχη πυγμή μας με κάθε τρόπο, π.χ. τηλεφωνώντας σε κάθε πειραιώτη βουλευτή, στο δήμο, καταγγέλλοντας την κουτοπονηριά που πρόκειται να συντελεστεί οδηγώντας σε τετελεσμένο απολύτως καταστροφικό γεγονός. 
Το χρωστάμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στην ιδιότητα μας που είναι πολίτης του Πειραιά


Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..