Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

«Λυπούμαστε» λέει ΜΚΟ για την «τερατώδη» δράση του συνιδρυτή της!

«Εκφράζουμε την βαθιά και απέραντη θλίψη μας», αναφέρει στην ιστοσελίδα της
η ΜΚΟ More Than Me (Περισσότερο από τον εαυτό μου), αναφορικά με τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στον αμερικανικό ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας ProPublica, στο πλαίσιο μιας εμπεριστατωμένης και μακράς έρευνας, η οποία αναδημοσιεύθηκε επίσης και στο περιοδικό Time.


Η ΜΚΟ της… φρίκης
Τα κορίτσια κακοποιούνταν από τον συνιδρυτή της ΜΚΟ Μάκιντος Τζόνσον μέσα στο ίδιο το σχολείο, που είχε ιδρυθεί το 2013 σε μία από τις παραγκουπόλεις της πρωτεύουσας Μονρόβια στη Λιβερία και ήταν το πρώτο από τα 13 που λειτουργεί η More Than Me στην πάμφτωχη τούτη αφρικανική χώρα. Ο ίδιος ο Τζόνσον έφυγε από τη ζωή το 2016 έχοντας ασθενήσει από τον ιό του AIDS και υπάρχουν φόβοι πως έχει μολύνει αρκετά κορίτσια, πολλά εκ των οποίων ήσαν μόλις 10 ετών.

«Προς όλα τα κορίτσια που βιάσθηκαν από τον Μάκιντος Τζόνσον από το 2014 κι εντεύθεν τους λέμε: σας απογοητεύσαμε. Είχαμε παραχωρήσει στον Τζόνσον μία εξουσία την οποία καταχράσθηκε κακοποιώντας παιδιά. Αυτή η δύναμη εξουσίας του είχε εμποδίσει την ικανότητα του προσωπικού μας να αναφέρει τις καταχρήσεις του και τις κακοποιήσεις στις διοικητικές υπηρεσίες μας. Η διοίκηση άρχισε να αντιλαμβάνεται τα σημάδια αυτά πολύ αργότερα», γράφει στην ιστοσελίδα της η More Than Me.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..