Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Η Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Irit Ben Abba κατηγορεί την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία ότι ηγείται και προωθεί τον αντισημιτισμό στη χώρα. Η Απάντηση


Η Πρέσβης του Ισραήλ προχώρησε σε αυτές τις κατηγορίες μετά τη βεβήλωση μνημείου των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη από αγνώστους.

Κάλεσε την Εκκλησία της Ελλάδος να καταδικάσει το περιστατικό σημειώνοντας πως το περιστατικό
σχεδιάστηκε από ακροδεξιές δυνάμεις στη χώρα και από θυμό για παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια.

Ο θυμός των φασιστικών μορφωμάτων είναι ένα στοιχείο που πλέον αποκαλύπτεται έντονα.

Θεωρεί πως οι ακροδεξιοί θα προκαλέσουν αρκετά περιστατικά βίας.

Αναφέρθηκε σε 15 περιστατικά βίας εναντίον Εβραίων που έλαβαν χώρα πέρυσι όπως επίσης και καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χρειάζεται να δούμε την Εκκλησία της Ελλάδος να καταδικάζει τις πράξεις αυτές και όχι να μένει μονίμως σιωπηλή.

Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα προέρχεται και από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Υπογράμμισε επίσης πως η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει μετασχηματισθεί όπως η Καθολική Εκκλησία και ως εκ τούτου βγάζει αισθήματα εναντίον των εβραίων.

Εν συνεχεία έκανε ιστορική αναφορά στις περιπέτειες των Εβραίων τονίζοντας πως σήμερα ζουν στην πόλη 1200 άνθρωποι.

Η Απάντηση στην ανιστόρητη πρέσβειρα είναι η ακόλουθη .
ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ: Με αφορμή τη χθεσινή ανοίκεια επίθεση από την Πρέσβη του Ισραήλ στην Εκκλησία της Ελλάδος με κατηγορίες ότι φιλοξενεί και προωθεί τον αντισημιτισμό, το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE παρουσιάζει στους αναγνώστες τρεις Ιεράρχες ήρωες που έβαλαν τον εαυτό τους μπροστά και υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των Εβραίων.

Ανδρέας Μ. Καραγιάννης – ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE



Δαμασκηνός – Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

΄΄Έκανα το Σταυρό μου, μίλησα με το Θεό και αποφάσισα να σώσω όσους περισσότερους Εβραίους μπορώ.΄΄

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Δαμασκηνός είχε απέφυγε την ουδετερότητα και ήταν κάθετα αντίθετος στην μεταγωγή Εβραίων από την Ελλάδα κάτι για το οποίο έλαβε αρκετά μέτρα και αγωνίστηκε ακόμα και με φόβο για τη ζωή του για να ολοκληρώσει αυτήν την αποστολή.

Με τη βοήθεια της αστυνομίας έφτιαξε 27000 έγγραφα με πιστοποίηση ταυτότητας για Εβραίους τους οποίους κυνηγούσαν οι Ναζί.

Διέταξε επίσης να φιλοξενούνται οι Εβραίοι και οι οικογένειές τους σε μοναστήρια και ως αποτέλεσμα ο κλήρος βοηθούσε 250 οικογένειες.

Ο ήρωας Αρχιεπίσκοπος έλαβε ακόμα και άμεση απειλή για τη ζωή του με γράμμα από τους Ναζί στο οποίο απάντησε με θάρρος ότι οι Έλληνες Ιερείς δεν πυροβολούνται αλλά κρεμιούνται.

Μητροπολίτης Δημητριάδος – Βόλου Ιωακείμ

΄΄Είμαι Εβραίος΄΄

Ο Μητροπολίτης Ιωακείμ, κατά την περίοδο των διωγμών, με διαταγή που έδωσε σε όλους τους Ιερείς της Μητροπολιτικής περιφέρειας έσωσε 702 ανθρώπους και σε ερωτήσεις που του απηύθυναν οι Ναζί, εκείνος με τόλμη απαντούσε, ΄΄Εγώ είμαι Εβραίος΄΄.

Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος

΄΄Θα πάω κατευθείαν με τους Εβραίους στους θαλάμους αερίων΄΄

Οι Εβραίοι της Ζακύνθου είναι Έλληνες, εργατικοί, να συλλάβετε εμένα όχι αυτούς είχε πει στους Ναζί.

Αλλιώς θα πάω μαζί τους στους θαλάμους αερίων.

Οι Τρεις Ιεράρχες αυτοί, είναι παράδειγμα δύναμης ψυχής και η δράση τους απάντηση στην Πρέσβη του Ισραήλ.









1 σχόλιο:

  1. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΙ ΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΑΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ.ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΛΟΜΠΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΙΕΣΙΩΝ ΣΙΑ ΜΟΣΑΝΤ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΙ ΕΡΥΤΕΡΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..