Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Βραβεία στον Κώστα Βαξεβάνη για την αποκάλυψη παιδεραστίας του Γεωργιάδη


Το Ιδρυμα Μπότση σπεύδει να προλάβει και διεθνή επιβράβευση της σπουδαίας έρευνας
Γράφει o ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ
Τον Κώστα Βαξεβάνη προωθούν για βράβευση με το βραβείο της δημοσιογραφικής έρευνας στελέχη του "Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Μπότση".

Στέλεχος του Ιδρύματος μας είπε ότι "ο Κώστας Βαξεβάνης πρέπει να βραβευθεί για την έρευνά του σχετικά με την ανάμειξη του τοπ
πολιτικού στελέχους Νίκου Γεωργιάδη στην υπόθεση παιδεραστίας, διότι τόλμησε και ανέδειξε ένα θέμα μέγα, το οποίο είχε ενταφιασθεί στην Μολδαβία με πρόσχημα τυπικούς λόγους και δεν θα υπήρχε επιβεβαίωση και καταδίκη στην Ελλάδα, αν η ομάδα υπό τον Κώστα Βαξεβάνη δεν ερευνούσε το θέμα και δεν επέμενε στην έρευνα επί τρία χρόνια, παρά τις παντοειδείς πιέσεις και απειλές".

Εάν πράγματι βραβευθεί ο Κώστας Βαξεβάνης από το σοβαρό στο χώρο της δεξιάς αυτό Ιδρυμα θα είναι πραγματικά κόλαφος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην προσωπική επιλογή του να στηρίξει τον συμμαθητή του από το Κολλέγιο παρότι η πράξη του ήταν ομολογημένη.

Και στο δικαστήριο η πλευρά Γεωργιάδη ουσιαστικά στήριζε την υπερασπιστική γραμμή στο αν γνώριζε τις ηλικίες των παιδιών και στο ότι ήταν σκευωρία για να πλήξουν μέσω αυτού τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία!

Με τις ίδιες αθλιότητες προσπάθησαν αρχικά να τον στηρίξουν και σοβαρά κατά τα άλλα ΜΜΕ στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που και σήμερα κάνουν μεγάλα αφιερώματα με το όνομα 13χρονου, ο οποίος κατηγορεί τον διάσημο τραγουδιστή Μάϊκλ Τζάκσον για ασέλγεια, αν και ο Τζάκσον αθωώθηκε...

Χρησιμοποιούν το βίντεο (π.χ. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) για τον Τζάκσον με το όνομα και το πρόσωπο του 13χρονου Αμερικανού, ενώ για το θέμα του Γεωργιάδη αν και υπάρχουν βίντεο και καταδίκη και επώνυμες καταθέσεις, ούτε είδαν ούτε άκουσαν.

Το στέλεχος του Ιδρύματος Μπότση μας είπε ότι στο εσωτερικό του Ιδρύματος είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις για την βράβευση, αλλά "πρέπει να προλάβουμε, γιατί είναι πολύ πιθανόν να βραβευθεί και διεθνώς για την έρευνα αυτή ο Κώστας Βαξεβάνης και τότε θα χάσουμε την σοβαρότητα του Ιδρύματος".

Το στέλεχος αναφέρεται σε πληροφορίες ότι δημοσιογραφικές ενώσεις διεθνώς, αλλά και οργανώσεις υποστήριξης των παιδιών κινούνται για να επιβραβεύσουν την δημοσιογραφική έρευνα, η οποία αν και πολεμήθηκε στην Ελλάδα με νύχια και με δόντια, έφερε σε πέρας την αποκάλυψη και την επικύρωσε, ως σοβαρή και βάσιμη η καταδικαστική απόφαση.

Στον πολιτικό χώρο η Κατερίνα Παπακώστα άνοιξε το δρόμο με οργισμένη δήλωση εναντίον Μητσοτάκη για την συγκάλυψη του τρομερού σκανδάλου λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Η εκκωφαντική σιωπή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και δευτερευόντως των φιλικών προς αυτήν μέσων μαζικής ενημέρωσης, για την καταδίκη ενός εκ των στενότερων συνεργατών του, αποτελεί μία σαφή ένδειξη της εκτροπής της σημερινής ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο από τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της παράταξης, όσο και από τη στοιχειώδη πολιτική ηθική.Η σκανδαλώδης δημόσια παραδοχή του καταδικασθέντος ότι ο κ. Μητσοτάκης του πρότεινε να αποσυρθεί από το προσκήνιο προσχηματικά έως ότου «να κάτσει» η υπόθεση, καθώς επίσης και η παρουσία ως μάρτυρα υπεράσπισης υποψήφιας Ευρωβουλευτού του και του πρώην αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του, χρήζουν απαντήσεως ως προς το πολιτικό σκέλος, δηλαδή εάν η παρουσία τους εκεί σκέπαζε με την ομπρέλα της Νέας Δημοκρατίας τον σύμβουλό του. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης για να κοιτάξει στα μάτια τον ελληνικό λαό, οφείλει να πει δημόσια αν θα συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας τους δύο παραπάνω, αλλά και τον Γραμματέα του, ο οποίος επιχείρησε να καλύψει πολιτικά τον σύμβουλό του, ενώ αυτός είχε ήδη καταδικαστεί και μάλιστα δίχως ελαφρυντικά.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επιδεικνύει ιδιαίτερα επιλεκτική «ευαισθησία» σε ό,τι αφορά στις διαγραφές στελεχών του κόμματος, σιωπά. Δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για την ανοίκεια συμπεριφορά των συγκεκριμένων στελεχών του. Ο σεβασμός των Δικαιωμάτων του Παιδιού και η προστασία της Ανηλικότητας είναι η ύψιστη προτεραιότητα, δίχως αστερίσκους και δίχως υποσημειώσεις.Αναμένω και εγώ αλλά και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να πράξει ο κ. Μητσοτάκης αυτό που θα έπραττε κάθε πρόεδρος στη θέση του, ως αρχηγός ενός ιστορικού κόμματος, αλλά δεν έχει πράξει ακόμα ο ίδιος, διότι ο Βίσμαρκ είχε πει ότι ‘’αν θέλεις η συνείδησή σου να μείνει καθαρή, δεν πρέπει να την χρησιμοποιείς’’. Αναμένω λοιπόν να δω πως θα την χρησιμοποιήσει."

Η κ. Παπακώστα απολαμβάνει εκτίμησης στο χώρο της καραμανλικής πτέρυγας της πολιτικής και συντάχθηκαν μαζί της με δηλώσεις δημόσια στελέχη όπως ο Γ.Βλάχος, ο Ε.Αντώναρος, ενώ ταυτόσημες είναι οι θέσεις και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Κέρκυρας Νίκου Δένδια, τον οποίο είχε πολεμήσει με σφοδρότητα ο Ν. Γεωργιάδης αμέσως μετά την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας το 2016...

Υπό το βάρος αυτό και την κατακραυγή της κοινής γνώμης και εναντίον των ΜΜΕ που σιωπούν χθες και προχθές ο Γ. Κύρτσος και ο Κ. Κυρανάκης αναγκάστηκαν με δηλώσεις τους σε τηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ να γλείψουν εκεί που ως χθες έφτυναν και να προσπαθούν να εμφανιστούν ότι παθαίνουν κάτι κακό με τα θέματα παιδεραστίας και τις θεωρίες ότι είναι σκευωρία.

Το όνομα "Γεωργιάδης", όμως δεν το έπιασαν στο στόμα τους και άρα μετά λίγα χρόνια, όταν ο Γεωργιάδης μπορεί να "παίζει ρόλο" θα μπορούν να λένε "φέρτε μας μια δήλωση που κάναμε ονομαστικά για τον συνάδελφό μας"...
http://ntokoumenta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..