Από κοντά είδε τον κροκόδειλο που έχει γίνει άθελά του ο «σταρ» της λίμνης του φράγματων των Ποταμών ο γαλλο-μαροκινός ειδικός Ολιβιέ Μπερά, αλλά δεν μπόρεσε να καταλήξει για το φύλο του ερπετού. Ο Διευθυντής Διαχείρισης
Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλης Μαμαγκάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες σύλληψης που έγιναν παρουσία του κ.Μπερά και το λόγο για τον οποίο φαίνεται ότι δεν απέδωσαν.
«Ο Σήφης έχει μάθει να τρώει το ζωντανό κρέας και δε δίνει σημασία στα ψόφια που του βάζουμε. Γι΄αυτό σύμφωνα και με τις οδηγίες του Γαλλο-μαροκινό Ολιβιέ Μπερά αλλάζουμε το δόλωμα και θα βάλουμε συκώτια, πνευμόνια από ζώα και γενικά όργανα με αίμα», ανέφερε στο newsit ο κ.Μαμαγκάκης.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά του ίδιου στο φύλο του ζώου, το οποίο ονομάστηκε «Σήφης» από ντόπιους και ΜΜΕ, δηλαδή την ντόπια παραφθορά του ονόματος «Ιωσήφ».
«Ο κύριος Μπερά που είδε τον κροκόδειλο από πολύ κοντά μας είπε οτι είναι 1,70 μήκος, το γένος δε μας το είπε καθώς δεν ήταν σίγουρος, άρα κανείς δεν ξέρει αν ο Σήφης είναι αγόρι ή κορίτσι», είπε ο κ.Μαμαγκάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Σήφης» να είναι τελικά... Ζαμπία! Το συγκεκριμένο θηλυκό όνομα είναι χαρακτηριστικό κρητικό ειδικά στις νότιες περιοχές του Ηρακλείου και του νησιού και φέρεται να προέρχεται από το Ιζαμπώ ή το Σαβίνα.
Εκτός από κορίτσι, ο κροκόδειλος φαίνεται ότι είναι και «γεμάτος», λόγω της πλούσιας τροφής που του παρέχει η περιοχή. Κατά την ίδια πηγή, αν και έχει προσδιοριστεί ότι ανήκει σε είδος που ενδημεί στο Νείλο και είναι ηλικίας 4 ετών, μοιάζει σαν να είναι 7...
Σήφης ή Ζαμπία, ο κροκόδειλος χαρακτηρίζεται ακίνδυνος, αν κάποιος δεν προσπαθήσει εσκεμένα να τον πειράξει, καθησύχασε ο Μαμαγκάκης, καθώς επιβεβαιώθηκε η αρχική εκτίμηση ότι προέρχεται από αιχμαλωσία και πριν γίνει... ντόπιος ήταν το κατοικίδιο κάποιου που τον εγκατέλειψε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..