Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Χίο - Κινδύνευσε οικισμός

chios1 24-9-2014


Υπό μερικό έλεγχο, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, τέθηκε από το πρωί της Τετάρτης πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης κοντά στο χωριό των
Αμάδων στη Χίο.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή, σβήνοντας μικροεστίες της φωτιάς, που έκαψε κυρίως δασική έκταση, χωρίς, τελικά, να πλησιάσει τα σπίτια του χωριού Αμάδες, οι κάτοικοι του οποίου πέρασαν μια νύχτα αγωνίας. 

Το politischios, σε σχετικό ρεπορτάζ με τη φωτιά αναφέρει ότι οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου έδωσαν όλο το βράδυ της Τετάρτης άνιση μάχη με τον συνεχώς μεταβαλλόμενο άνεμο, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο της πυρκαγιάς στο χωριό των Αμάδων.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 23:00 της Τρίτης σε χορτολιβαδική έκταση σε ύψωμα πάνω από το χωριό. Ωστόσο, εξαιτίας των δυνατών ανέμων γρήγορα πήρε έκταση με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Κάτοικοι του  οικισμού ανέφεραν ότι η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή ταυτόχρονα με την έναρξή της, όμως, ο άμεσος περιορισμός της δεν κατέστη εφικτός εξαιτίας του δύσβατου της περιοχής. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου σε συνδυασμό με τον συντονισμό του Δήμου και των εθελοντικών Ομάδων, με πρώτη την «Όμικρον», για να κυκλωθεί το πύρινο μέτωπο και να περιορισθεί πριν καν προλάβει να πλησιάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού. Στην κατάσβεση της φωτιάς  πήραν μέρος, 25 οχήματα με 40 πυροσβέστες, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα καθώς και εθελοντικές ομάδες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας διερευνώνται, οριοθετήθηκε στις 05:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..