Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Νέες καταγγελίες Καρχιμάκη κατά Προβόπουλου - Λείπουν έγγραφα από τη δικογραφία της Proton!

lavrentiadhs provopoulos


Για έγγραφα που έχουν εξαφανιστεί από τη δικογραφία ή αποσιωπούνται σκόπιμα και αφορούν την ύποπτη πώληση της Proton Bank τον Δεκέμβριο του 2009 από την Τράπεζα Πειραιώς στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, κάνει
λόγο με ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επιτίθεται για το θέμα αυτό στην τότε διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και διερωτάται αν έχουν γνώση των γεγονότων αυτών οι οικονομικοί εισαγγελείς, που διερευνούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην διοικητή της καθώς και άλλων στελεχών της ΤτΕ.

Ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης του Μιχάλη Καρχιμάκη έχει ως εξής:

«Μια πρωτοφανής, μεθοδευμένη και παράνομη σύγκρουση συμφερόντων εκτυλίχθηκε με ευθύνη της διοίκησης της κεντρικής τράπεζας Ελλάδος, στην πώληση της PROTON BANK, με αποτέλεσμα να ζημιωθούν με εκατοντάδες εκατ. ευρώ και οι έλληνες φορολογούμενοι καταθέτες και το ελληνικό δημόσιο.

Η Επιτροπή λοιπόν Τραπεζικών και Πιστοδοτικών θεμάτων της κεντρικής τράπεζας όπως συζητείται, υπό την ευθύνη της διοίκησης της, ΕΝΕΚΡΙΝΕ την συμμετοχή -έλεγχο Λαυρεντιάδη στην PROTON μέσω της υπ.αριθμ.295/30-3-2010 Θέμα 4 απόφασης της. Μήπως όμως πρέπει να ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ αν υπάρχει απόφαση της ίδιας επιτροπής, την ίδια ημερομηνία που φέρεται ότι έχει αποκρυβεί σκόπιμα και μεθοδευμένα, από τις εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με την οποία προσδιορίζεται ΥΠΕΡΒΑΣΗ στα χρηματοδοτικά ανοίγματα του ομίλου Λαυρεντιαδη ύψους περίπου 170 εκατ. ευρώ;».

«Αν αυτό ίσχυε, τότε γιατί του δόθηκε ο έλεγχος της τράπεζας;», διερωτάται ο Μιχάλης Καρχιμάκης, και συνεχίζει: «ΙΣΧΥΕΙ ότι στην τράπεζα ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ κύρωση και με αυτή την ενέργεια της ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να εξαλείψει την υπέρβαση μέχρι τα τέλη του 2010 ενώ στο μεταξύ, το πόσο της υπέρβασης των 170 εκατ. ευρώ αφαιρείται από τα εποπτικά της κεφάλαια με αποτέλεσμα να είναι πλέον ανεπαρκείς οι δείκτες κεφαλαιακής της επάρκειας; Πρόκειται η δεν πρόκειται για μια πρωτοφανή σύγκρουση συμφερόντων;

Είναι τελικά δυνατόν να ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ με παράνομο και ύποπτο τρόπο από την αρμόδια για αυτό κεντρική τράπεζα ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ μιας τράπεζας σε επιχειρηματία που όχι απλά έχει λάβει από την τράπεζα αυτή σημαντικά δάνεια αλλά αυτά ακριβώς τα δάνεια επιφέρουν στην τράπεζα κυρώσεις και απώλεια εποπτικών κεφαλαίων; Ποια η σκοπιμότητα;».

«Τα γνωρίζουν άραγε όλα αυτά οι οικονομικοί εισαγγελείς και οι εισαγγελείς Διαφθοράς; Αν δεν τα γνωρίζουν μήπως πρέπει να διευρύνουν την έρευνα και να αποδώσουν ευθύνες για τα χρήματα που χάθηκαν και από τους έλληνες καταθέτες και από το δημόσιο σε βάρος τελικά του κόσμου που δοκιμάζεται από την κρίση;», καταλήγει ο Μ. Καρχιμάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..