Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Σκλαβενίτης: «Απόβαση» στην Κρήτη μέσω... Πειραιώς

Σκλαβενίτης: «Απόβαση» στην Κρήτη μέσω... Πειραιώς


Σε ελληνικά χέρια, όπως επιθυμούσε η οικογένεια που ελέγχει την κρητική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, θα παραμείνει η «Χαλκιαδάκης», καθώς το 60% που διατηρούσε μέχρι πρότινος ο «Βερόπουλος» περνά στον
έλεγχο της «Σκλαβενίτης».Καταλυτικό ρόλο στην ολοκλήρωση του deal έπαιξε η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, απέκτησε το ποσοστό στο πλαίσιο συμφωνίας με την «Βερόπουλος» για τη ρύθμιση των δανείων της και έκτοτε αναζητούσε αγοραστή για να το μεταβιβάσει.


Τελικώς, αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο της «Σκλαβενίτης», η οποία συγκεντρώνει την αποδοχή της οικογένειας Χαλκιαδάκη, που είναι ο έτερος βασικός μέτοχος της «Χαλκιαδάκης».

Πηγές της οικογένειας Χαλκιαδάκη αναφέρουν ότι μετά την αποχώρηση της «Βερόπουλος» επιθυμία της είναι να συνεργαστεί και πάλι με Έλληνα λιανέμπορο, ο οποίος με την επιχειρηματική του δράση και φιλοσοφία θα δώσει μια προστιθέμενη αξία στην εταιρεία και υπογραμμίζουν ότι η «Σκλαβενίτης» συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την «Σκλαβενίτης», οι οποίες επικεντρώνονται στη μορφή που θα έχει ενδεχόμενη συνεργασία τους αλλά και θέματα όπως η καθημερινή διοίκηση και οι σχέσεις με τους προμηθευτές και σημειώνουν πως πριν οποιαδήποτε συμφωνία, προηγείται να ολοκληρωθεί η έκθεση αποτίμησης.

Τέλος, ξεκαθαρίζουν πως η οικογένεια ήταν απόλυτα ευχαριστημένη με τη συνεργασία που έχει εδώ και 20 χρόνια με την «Βερόπουλος».

Ανακατατάξεις λόγω κρίσης
Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται για μια επωφελή συμφωνία για όλες τις πλευρές, και κυρίως για την «Βερόπουλος», η οποία τονώνει τη ρευστότητά της σε μια κρίσιμη στιγμή.

Κερδισμένες είναι τόσο η «Σκλαβενίτης», η οποία επεκτείνει την παρουσία της σε μια εύρωστη αγορά σε συνεργασία με έναν ισχυρό τοπικό παίκτη όσο και η οικογένεια Χαλκιαδάκη, η οποία θα συνεργαστεί και πάλι με έναν μεγάλο λιανέμπορο που έχει την εμπειρία αλλά και τη δύναμη να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Η «Χαλκιαδάκης» διαθέτει δίκτυο 38 καταστημάτων στην Κρήτη και απασχολεί περίπου 920 άτομα. Το 2013, οι συνολικές πωλήσεις της ανήλθαν σε 132,5 εκατ. ευρώ από 130,9 εκατ. ευρώ το 2012, σημειώνοντας αύξηση 1,22%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη διπλασιάστηκαν και έφθασαν στα 4,53 εκατ. ευρώ από 2,22 εκατ. ευρώ το 2012. Ανάλογη αύξηση είχαν και τα κέρδη προ φόρων, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 4,49 εκατ. ευρώ το 2013 από 2,16 εκατ. ευρώ το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..