Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Καργάκος: Πιστεύω ότι ο τάφος είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Καργάκος: Πιστεύω ότι ο τάφος είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Την άποψή του πως ο τάφος στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης ανήκει στον Μεγάλο Αλέξανδρο, εξέφρασε ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος, την ώρα που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες θωράκισης και συντήρησης του μνημείου.
O ιστορικός τόνισε πως «το μνημείο δείχνει ότι πρόκειται για τάφο επιφανέστατου ανδρός. Ποιος
υπήρξε επιφανέστερος του Αλεξάνδρου;».
Πρόσθεσε δε, πως «η Ολυμπιάδα δε θα άφηνε το λείψανο του γιου της. Εδραιώνεται η πεποίθησή μου, ότι το προαίσθημά μου είναι αληθινό» τονίζοντας πως «το γεγονός ότι δεν πήγε στη Βαβυλώνα όπου το λείψανο του Αλεξάνδρου έμεινε δύο χρόνια εκεί, ούτε παρακολούθησε τη μεταφορά του από την Αλεξάνδρεια στη Βαβυλώνα, με κάνει να πιστεύω ότι με τρόπο μυστικό η γυναίκα αυτή που κυριάρχησε στη Μακεδονία μέχρι το 316 μπορεί να μετέφερε το λείψανο του γιου της στη Μακεδονία».

2 σχόλια:

  1. Εάν δέν υποστηρίξεις το σπίτι σου θά πέσει νά σε πλακώσει. Η ζήλεια κάποιων συστημικών πιθανών αρχαιολόγων είναι γιά κλάματα....
    Επειδή οι λαοί ξεχνού γρήγορα και ειδικότερα οι ψευτο-έλληνες ή νεοέλληνες.... Τά μπουζούκια και τόν Ολυμπιακό δέν τά ξεχνούν.... Άς θυμήσω λοιπόν στούς γηγενείς ουρακουτάγκους τών μπουζουκομάγαζων....
    Ειδικός δέν είμαι, αλλά ο Τάφος του Μ. Αλέξανδρου βρέθηκε από τήν κυρία Λιάνα Σουβαλτζή Αρχαιολόγο την δεκαετία του 1990. Βρέθηκαν και 3 επιγραφές εκ τών οποίων η μία έγραφε: Αλέξανδρος Άμμωνος Ρά.
    Σύμφωνα με τίς αρχαίες γραφές ο Αλέξανδρος στέφθηκε στήν Αίγυπτο Φαραώ. Σύμφωνα με τό Τυπικό έπρεπε νά επιλέξει σε ποιό σημείο θά ήθελε νά ταφεί όταν πεθάνει. Η κατασκευή του Τάφου του θά ξεκινούσε αμέσως μετά τού σημείο που θά επέλεγε νά ταφεί. Ο Αλέξανδρος κατέβαλε τά προβλεπόμενα και μετά απεχώρησε από την Σίουα.
    Η κυρία Σουβαλτζή, κατήγγειλε η ίδια στά ΜΜΕ ότι υπήρξε παρέμβαση από την Ελληνική Κυβέρνηση του Σημίτη μέσω της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο και σταμάτησαν οι ανασκαφές στην Σίουα. Μεσολάβησε και ο Πάγκαλος και ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Υπάρχουν σχετικά βίντεο με τίς καταγγελίες της κυρίας Σουβαλτζή στο YOUTUBE.
    Tό βιογραφικό της κυρίας Σουβαλτζή το οποίο και παραθέτω είναι από την ιστοσελίδα της και υπάρχουν και οι σχετικές ημερομηνίες:

    ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ > http://www.souvaltzi.gr/

    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ > Η Λιάνα Σουβαλτζή απεφοίτησε από την Αρχαιολογική και Φιλολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε με αποστολές σε αρχαιολογικούς χώρους από το 1973 ως το 1986.
    Η Λιάνα Σουβαλτζή είναι μέλος των ακολούθων οργανισμών:
    Από το 1986 μέχρι το 1990 ήταν Γενική Γραμματεύς των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αθήνα και από το 1982 μέχρι το 1990 ήταν μέλος της Αιγυπτιακής Εξερευνητικής Εταιρείας του Λονδίνου.
    Είναι επίτιμο μέλος της Ισπανικής Αιγυπτιολογικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας της Μαδρίτης, μέλος του Ινστιτούτου Ελληνιστικών Σπουδών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος.
    Από το 1989 έως το 1995 ηγήθη της Ελληνικής Αποστολής και από το 1995 της ενωμένης Ελληνοαιγυπτιακής Αποστολής στις ανασκαφές του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Μαράκι της οάσεως Σίουα της Αιγύπτου. Η επίσημη διεθνής ανακοίνωση έγινε από την Αιγυπτιακή Κυβέρνηση για την ανακάλυψη του τάφου.
    Από το 1986 μέχρι σήμερα έχει δώσει διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με προσκλήσεις από Πανεπιστήμια και διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το 1987 στο Κάϊρο, το 1991 στους Δελφούς και στο Τορίνο, το 1995 στην Ρώμη, το 1997 στην Χαλκιδική και το 2001 στον Πειραιά.
    Έχουν δημοσιευθεί άρθρα της σε επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων. Έχει εκδοθεί το βιβλίο της στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα με τίτλο "Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην όαση Σίουα".
    Για την εργασία της στην όαση Σίουα και την ανακάλυψη του τάφου έχει τιμηθεί από επιστημονικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τό ποιό πιθανό είναι νά ΣΕΒΟΤΑΝ η Ολυμπιάδα (μητέρα) τήν επιθυμία του γυιού της Αλέξανδρου....
    Δέν συμφωνώ καθόλού με τόν εν λόγω ιστορικό.
    Τί συμφέροντα παίζονται τώρα με τήν Αμφίπολη θά το δούμε στήν πορεία... διότι μπορεί νά ανοίξει και η όρεξη τών Σκοπιανών τώρα.... τά κοράκια πάντοτε περιμένουν...
    Τά ΜΜΕ καιροφυλαχτούν και περιμένουν εντολές πιθανόν "σκοτεινές"... είδωμεν.... λάθος κάνει ο ιστορικός
    Μπορεί η Ολυμπιάδα σάν μάννα να ήθελε τόν γυιό της θαμμένο κοντά της, αλλά ο Αλέξανδρος ήτο ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ φυσιογνωμία, δέν θά τόν μείωνε η Ολυμπιάδα γιά δικό της συναισθηματικό "καπρίτσιο".
    Θά τόν άφηνε στόν Τάφο του στήν Σίουα γιατί επιθυμούσε ΑΥΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..