Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Εμπίπτει στο αντιρατσιστικό η ανάρτηση; Να την κατεβάσω;

india1 5-9-2014


Εις θάνατον κανίβαλος που βίασε και έφαγε δεκάδες γυναίκες και παιδιά στην Ινδία.
Ο  Surinder Koli, ένας Ινδός, που θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος (serial killer), καννίβαλος και βιαστής, ο οποίος έχει καταδικαστεί στην εσχάτη των
ποινών,  αναμένεται ότι θα εκτελεστεί δια απαγχονισμού στις φυλακές του Meerut στις 12 Σεπτεμβρίου 2014,  σχεδόν εννέα χρόνια μετά τη διάπραξη των εγκλημάτων του.

Το δικαστήριο προσδιόρισε τη συγκεκριμενη ημερομηνία για την εκτέλεση του θανατοποινίτη μετά την απόφαση του προέδρου Pranab Mukherjee, στις 27 Ιουλίου 2014,  να απορρίψει την αίτηση του καταδικασθέντα, ο οποίος ζητούσε να μην εφαρμοστεί η θανατική ποινή.

Η γνωστή ως «υπόθεση Nithari» αποκαλύφθηκε το 2007 όταν ανακαλύφθηκαν μέρη ανθρώπινου σώμτος γύρω από το σπίτι στο οποίο διέμενε ο ίδιος και ο επιχειρηματίας εργοδότης του Moninder Singh Pandher. Οι δύο άνδρες καταδικάστηκαν το 2009 για τη δολοφονία ενός 14χρονου αγοριού. Ωστόσο, στη συνέχεια είχαν αφεθεί ελεύθεροι από το ανώτερο δικαστήριο. 


Το έγκλημα είχε συγκλονίσει την Ινδία και η αστυνομία είχε δεχθεί πυρά για την αμέλειά της. 
Αργότερα, ο Surinder Koli συνελήφθη εκ νέου και καταδικάστηκε για απαγωγές, απόπειρες βιασμού και δολοφονίες σε βάρος τουλάχιστον πέντε παιδιών. 

Αστυνομικές πηγές θεωρούν ότι κατά την περίοδο 2005-2006 τουλάχιστον 19 νεαρές γυναίκες και παιδιά βιάστηκαν, δολοφονήθηκαν και διαμελίστηκαν στο συγκεκριμένο σπίτι που ονομάστηκε «το σπίτι της φρίκης», στο οποίο διέμενε ο Koli και ο εργοδότης του, που φέρονται ότι έτρωγαν τα θύματά τους.  Τα παιδιά, των οποίων τα πτώματα βρέθηκαν κρυμμένα σε σάκους, είχαν παρασυρθεί από τον Ινδό που τους πρόσφερε γλυκά και σοκολάτες.

Ο Koli έχει βρεθεί ένοχος για την απαγωγή, δολοφονία και απόπειρα βιασμού σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις που αφορούσαν παιδιά. ΟΙ κάτοικοι της περιοχής που διεξήχθησαν τα εγκλήματα   έχει την αποψη ότι η αστυνομία παρέλειψε να διεξάγει έρευνες γιατί πολλοί από τους αγνοούμενους ήταν παιδιά που ανήκαν σε φτωχές οικογένειες.

«Ο απαγχονισμός (του Surinder Koli) θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου ...και θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος. Ωστόσο, πηγές δεν αποκλείουν η ημερομηνία της εκτέλεσης να αλλάξει. 

Αν και στην Ινδία σπάνια πραγματοποιούνται εκτελέσεις, τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξαν δύο απαγχονισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..