Οι υπεύθυνοι φαρμακευτικής εταιρείας στην Ινδία έχουν συλληφθεί μετά τον εντοπισμό σε αντιβιοτικά ουσίας που χρησιμοποιείται για την κατασκευή
ποντικοφάρμακου.
Τα αντιβιοτικά αυτά, λένε τώρα οι Ινδικές αρχές είναι ύποπτα για το θάνατο γυναικών σε κλινική στείρωσης.
Συγκεκριμένα, ανώτατος αξιωματούχος του κρατιδίου Τστίσγκαρ δήλωσε ότι οι θάνατοι 15 γυναικών, που υποβλήθηκαν σε επέμβαση στείρωσης στην ανατολική Ινδία, συνδέεται πιθανότατα με ύποτα χάπια στα οποία ανιχνεύτηκε χημική ουσία, η οποία συνήθως χρησιμοποιείται στα ποντικοφάρμακα.
Αρχικά ως υπεύθυνος για τους θανάτους είχε θεωρηθεί ο γιατρός που πραγματοποίησε τις επεμβάσεις, ο Δρ. Ρ. Κ. Γκούπτα (R.K. Gupta), ο οποίος συνελήφθη και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, καθώς θεωρήθηκε ότι κατά τη διάρκεια των χειρουργείων χρησιμοποίησε υλικό που δεν είχε απολυμανθεί.
Ωστόσο, ο Δρ. Γκούπτα από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι οι θάνατοι και οι επιπλοκές που παρουσιάστηκαν σε πολλές γυναίκες επήλθαν από τη φαρμακευτική αγωγή που χορηγήθηκε μετά τις επεμβάσεις.
Οι ερευνητές της υπόθεσης έχουν πλέον βάσιμους λόγους να πιστέψουν τους ισχυρισμούς του γιατρού μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για τα αντιβιοτικά που κατασχέθηκαν μετά από έφοδο που πραγματοποιήθηκε στις αποθήκες φαρμακευτικής εταιρείας.
Συγκεκριμένα, οι πρώτες αναλύσεις των αντιβιοτικών χαπιών Ciprocin έδειξαν ότι περιείχαν φωσφίδιο του ψευδαργύρου, μια ουσία η οποία, σύμφωνα με τον Σιντάρτα Παρντέσι, χρησιμοποιείται για την κατασκευή ποντικοφάρμακου.
Οι έλεγχοι έγιναν μετά από πληροφορίες των αρχών ότι ύποπτη ουσία βρέθηκε στην φαρμακοβιομηχανία Mahawar Pharmaceuticals, η οποία πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών για τους θανάτους των γυναικών.
Ο κ. Παρντέσι διευκρίνισε ότι δείγματα έχουν σταλεί σε εργαστήρια στο Δελχί και την Καλκούτα ώστε να επαληθευτεί εάν όντως τα χάπια ήταν μολυσμένα.
Ωστόσο, έδειξε βεβαιότητα ότι τα αποτελέσματα θα είναι και πάλι θετικά, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «τα συμπτώματα των ασθενών συνάδουν με τη δηλητηρίαση από φωσφίδιο του ψευδαργύρου».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί άνθρωποι προσήλθαν σε νοσοκομεία της περιοχής την Πέμπτη και την Παρασκευή και παραπονέθηκαν για έντονους εμετούς, ζαλάδες και πρήξιμο.
Ορισμένοι, μάλιστα, κρατούσαν στα χέρια τους τις καρτέλες του φαρμάκου Ciprocin το οποίο τους είχε χορηγηθεί.
Όμως ένας γιατρός και ένας τοπικός αξιωματούχος τόνιζαν ότι οι ασθενείς αυτοί δεν είχαν νοσηλευτεί στην κλινική στείρωσης, στην οποία έγιναν οι επίμαχες επεμβάσεις.
Στο μεταξύ, ο αρχές του κρατιδίου ανακοίνωσαν ότι έχουν κατασχέσει 200.000 χάπια Ciprocin 500 και πάνω από 4 εκατομμύρια άλλα χάπια, όλα παραγωγής της εταιρείας Mahawar.
Η αστυνομία έχει συλλάβει τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, Ραμές Μαχαουάρ, καθώς και τον γιο του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..