Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Γ. Παπακωνσταντίνου- o καταδικασμένος για την λίστα Λαγκάρντ- επιτίθεται στον νομπελίστα οικονομολόγο Κρούγκμαν!




Ο Μποδοσάκης Αθανασιάδης, συνήθιζε να λέει, πως δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής οικονομικών για να καταστρέψεις μια οικονομία. Αν είσαι, όμως, αυτό βοηθάει πολύ!

Ο καταδικασμένος αμετάκλητα από το Ειδικό Δικαστήριο για νόθευση της «λίστας Λαγκάρντ», πρώην υπουργός
(αποτυχημένος) Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου που με την υπογραφή του φτάσαμε ως εδώ, με επιστολή του στους New York Times, επιτίθεται στον Αμερικανό νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν επειδή σε άρθρο του (εδώ) παρότρυνε τους Έλληνες να ψηφίσουν «όχι» και τόνισε ότι η χώρα θα πρέπει να είναι έτοιμη να βγει από το ευρώ.
Στην επιστολή του ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις «ξεκινώντας με αυτή του Γιώργου Παπανδρέου, μετά από 5 χρόνια τρομερών οικονομικών και κοινωνικών θυσιών» κατάφεραν να φέρουν την οικονομία σε θέση ανάπτυξης.
Αντίθετα η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα χρειάστηκε 5 μόλις μήνες «να καταστρέψει όλα αυτά, εξαιτίας μιας μπερδεμένης ιδεολογικής τύφλωσης και αδυναμίας για την κατανόηση των βασικών ευρωπαϊκών κανονισμών».
Και η επιστολή του Γ. Παπακωνσταντίνου καταλήγει:
«Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάδα σήμερα, ολισθαίνει σιγά σιγά προς έναν ολοκληρωτισμό. Και ένα "όχι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής, θα αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι προοδευτικοί δε θα πρέπει να παρέχουν πνευματική κάλυψη σε αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..