Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

''Κράτα φανάρι'': Δηλ., ''της Αρχιεπισκοπής Αμερικής το κάγκελο'' ή ''σφάξε με αγά μου Βαρθολομαίε, να αγιάσω''

Αναμενόμενες και διόλου... ''ιστορικές'' ή ''δραματικές'' οι εξελίξεις από την συνάντηση του οικουμενικού Βαρθολομαίου με τους ''ηγέτες'' της αρχιεπισκοπής ΗΠΑ (αποκαλούμενης και Αμερικής), στις 30-31 Αυγούστου '17 στην Κων/πολη. Το ''μαγαζί'' ΗΠΑ ''βαράει διάλυση'' και το χρήμα στερεύει, επειδή
''ξύπνησαν τα πρόβατα'' του ''ποίμνιου'', τα οποία, οι διεφθαρμένοι ''ποιμένες'' που υποδύονται τους μητροπολίτες, τα ''άρμεγαν άγρια'' και βγήκαν από τις ''στάνες'' του Βαρθολομαίου. 'Ετσι, επιλέγηκε η αναμενόμενη λύση της αλλαγής ''αρχιτσοπάνου'' (αρχιεπίσκοπου) και οι εναπομείναντες ολίγοι που ασχολούνται ακόμα, άρχισαν τις υποθέσεις και τις προτιμήσεις γιά διάδοχο του Δημήτριου. Και όλα αυτά, με αφορμή την χηρεύουσα θέση μητροπολίτη Σικάγου. Ως Ομογένεια, θα ξαναζήσουμε, σε πολύ μικρότερο βαθμό, καταστάσεις 1996 και 1999, με τις διαδοχές Ιάκωβου και Σπυρίδωνα, δίνοντας ακόμα το δικαίωμα στον Βαρθολομαίο, να είναι το απόλυτο αφεντικό της Εκκλησίας μας στις ΗΠΑ. Σημασία έχει ότι τα μέλη της παραπαίουσας Εκκλησίας μας, είναι περίπου το 15% του Ελληνισμού ΗΠΑ. Το υπόλοιπο 85%, ούτε ασχολείται, ούτε θέλει να ξέρει τίποτα, επειδή αηδίασε με τα φιλοχρήματα αρπακτικά του οικουμενικού Πατριάρχη.

Και το θλιβερό είναι, ότι, ακόμα και μία ιστορική ''γεροντοκόρη'' εφημερίδα Νέας Υόρκης, με την εντυπωσιακή ασοβαρότητα και δουλικότητα που την διακρίνει, αλλά και την έλλειψη σεβασμού στην Ομογένεια (μόνο να την ''αρμέγει'' έμαθε), ''ορίζει'' (πάλι) τους ''άγιους'' Κων/πολης, που ρήμαξαν και διάλυσαν Αρχιεπισκοπή Αμερικής και Ομογένεια, ως... ''νταβατζήδες'' της, προκρίνοντας το ''σφάξε με αγά μου να αγιάσω''!!!
Αλλά, πως και γιατί έφτασε στα πρόθυρα πτώχευσης το ''μαγαζί Αρχιεπισκοπή'', γιά τα 2 εκατομ. δολ. ''χαράτσι'' τον χρόνο στον νομάρχη Κων/πολης γιά λογαριασμό του Πατριαρχείου (τα φανερά, επειδή υπάρχουν και τα άλλα απευθείας στον Βαρθολομαίο), γιατί έκλεισαν τα σχολεία μας, κουβέντα. Και φυσικά, ούτε κουβέντα γιά το χρήμα που δόθηκε στην ''γεροντοκόρη'', από το αρχιεπισκοπικό ''μαγαζί'' και τα ''παραμάγαζα'', τα τελευταία 35 χρόνια... (Θα επανέλθουμε)

'Εκλεισαν 6 ημερήσια ελληνικά σχολεία στην περιοχή Νέας Υόρκης. Είδατε μία ομογενειακή Οργάνωση να αντιδράσει;;; Είδατε την Ελλάδα να ενδιαφερθεί;;; Η ζωή συνεχίζεται, σαν να μην συμβαίνει τίποτα και εμείς ασχολούμεθα με τα ''εκκλησιαστικά ξεκατινιάσματα''.

''Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι Ομογενείς''
Το ''εκκλησιαστικό ζήτημα'' με τον ''πόλεμο'' Βαρθολομαίου-Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ:  'Ηταν ή δεν ήταν στην συνεδρίαση της ''ιεράς επαρχιακής συνόδου'' στην Νέα Υόρκη και το ''άγιο πνεύμα'';

Συνεδρίασε η αποκαλούμενη και ''ιερά'', επαρχιακή σύνοδος της αρχιεπισκοπής μας στην Αμερική (ουσιαστικά ΗΠΑ), 20 Ιουλίου '17. Γιά να δει πως θα ξεμπλέξει στην κόντρα που έχει με τον ''οικουμενικό'' Βαρθολομαίο, γιά την ''χηρεύουσα'' θέση μητροπολίτη Σικάγου. Αποφάσισε να πάει αντιπροσωπεία στο Φανάρι, υπό τον αρχιεπίσκοπο, να ''μεταπείσει'' τον Βαρθολομαίο, μετά το ''άδειασμα'' που έκανε στους δικούς μας στις ΗΠΑ, μη αποδεχόμενος το ''τριπρόσωπο'' υποψήφιων γιά Σικάγο, που συντάχτηκε από... ''διπρόσωπους''.
Φυσικά, το ''αφεντικό'' της Εκκλησίας μας στις ΗΠΑ, ο ''αυτοκρατορικός'' Βαρθολομαίος, δεν θα ''μεταπειστεί''. Δηλαδή, έχουμε κόντρα του αφεντικού, με τους ''μανατζαρέους'' της θυγατρικής του επιχείρησης στις ΗΠΑ.
Και η Ομογένεια ''δεν μπορεί να κοιμηθεί, δεν μπορεί να φάει'', αφού αναμένονται ''ιστορικές εξελίξεις'', σύμφωνα με τους διαχρονικούς ''παπατζήδες'' ομογενειακών ΜΜΕ. Και ''είχαμε μιά σκασίλα'' ποιός θα γίνει ''εισπράχτορας'' του Βαρθολομαίου στο Σικάγο, με τον τίτλο του μητροπολίτη ή ποιός θα διαδεχτεί τον Δημήτριο. Μην ξεχνάμε ότι η ''members only'' Εκκλησία μας, αντιπροσωπεύει περίπου το 15% του Ελληνισμού ΗΠΑ, όσα και τα μέλη της.
Μόνο που οι ''παπατζήδες'', δεν μας ενημέρωσαν αν στην συνεδρίαση ήταν εκεί και το ''άγιο πνεύμα'', όπως διαδίδεται ή αν το περιστέρι το ''καθάρισαν'' οι κυνηγοί-σκοπευτές του ''τεράστιου πρόεδρου'' Στυλ. Μανή.
Υπάρχει και η άλλη φήμη που διακινείται στο ελληνικό ''γκέττο'' Αστόριας, όπου επικρατεί ο ''χωρίς ράσο'' Νικόλαος. Σύμφωνα με αυτήν, το ''άγιο πνεύμα'' ήταν στην επαρχιακή σύνοδο, ως περιστέρι, απέξω, στο παράθυρο. Αλλά όταν είδε ποιοί και ποιές απαρτίζουν την σύνοδο, ''κουτσούλισε'' και έφυγε απογοητευμένο.
Ο Δημήτριος και οι μητροπολίτες της Αρχιεπισκοπής ''Αμερικής'', έχουν μόνο μία επιλογή: Να προχωρήσουν άμεσα σε έκτακτη ΚληρικοΛαϊκή, γιά την ανεξαρτοποίηση. Με δημιουργία αυτοκέφαλης, Ελληνο-Ορθόδοξης Εκκλησίας αμερικάνικης Ηπείρου. Που θα ''υπάγεται'' ΜΟΝΟ πνευματικά στο οικουμ. Πατριαρχείο. Αν το πράξουν, σε ένα μήνα το 15% των μελών των εκκλησιών μας, θα γίνει 50%. Διαφορετικά, θα καταλήξουν εκεί που ίσαμε τώρα πάνε: Στον ''σκουπιδοτενεκέ'', αφού, εξαιτίας δουλοπρέπειας, νεοπλουτισμού και αχρηστίας, έχασαν την εκτίμηση της Ομογένειας. Ο Ελληνισμός ΗΠΑ, βλέπει, ακούει, καταλαβαίνει, αλλά δεν μιλά. Και το γεγονός ότι ''γύρισε την πλάτη'' στην φιλοχρήματη Εκκλησία και ''δεν πάει με τίποτα'' τον διασπαστή Ομογένειας και Εκκλησίας Αμερικής, τον εξουσιομανή ''οικουμενικό'' Βαρθολομαίο, τα λέει όλα.

Πηγή: Kalami.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..