Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Πάνω από 250 πτώματα βρέθηκαν σε αίθουσα ανατομίας

Φωτογραφία αρχείου


Εκατοντάδες πτώματα, που δωρίστηκαν αρχικά στην επιστήμη, παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου στο υπόγειο ενός ισπανικού πανεπιστημίου για χρόνια, αποκάλυψε ισπανική εφημερίδα. 
Η ισπανική El Mundo, το περιέγραψε μάλιστα ως εφιάλτη, μια πραγματική αίθουσα φρίκης που μοιάζει με σκηνή από την τηλεοπτική σειρά «The Walking Dead».

Εκτιμάτε ότι πάνω από 250 πτώματα βρέθηκαν στο υπόγειο (σε μια αίθουσα 30 τετραγωνικών μέτρων) του τμήματος Ανατομία και Εμβρυολογίας του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης. Η εφημερίδα αναφέρει πως είδε ένα ζευγάρι από απροσδιόριστα «μαύρα πόδια» στο «καπάκι ενός κάδου απορριμμάτων» και δημοσίευσε σκίτσα που δείχνουν τυχαία μέλη σώματος να καλύπτουν όλο το χώρο του υπογείου. Μερικές φωτογραφίες δείχνουν ακόμη και «μουμιοποιημένα» πτώματα να στοιβάζονται επάνω σε ράφια.

Το προσωπικό ωστόσο του νοσοκομείου, δήλωσε στην εφημερίδα πως όλα είναι σε τάξη. «Δεν είμαστε πλούσιοι και δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία» δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος Ραμόν Μερίντα, ενώ παραδέχθηκε ότι ορισμένα από τα όργανα είχαν αποθηκευτεί εδώ και «πέντε χρόνια».

«Το μέλος του προσωπικού που διαχειρίζεται τη μονάδα αποτέφρωσης βγήκε σε πρόωρη συνταξιοδότηση το Δεκέμβριο και δεν ήμασταν σε θέση να διαφημίσουμε τη θέση, διότι τα συνδικάτα λένε πως ο φούρνος αποτέφρωσης είναι σε κακή κατάσταση» δήλωσε ο Μερίντα.

Τα συνδικάτα ισχυρίζονται πως ο φούρνος που έχει εγκατασταθεί από το 1991, εκπέμπει δηλητηριώδη αέρια, ενώ έχουν καταγγείλει και τις συνολικές συνθήκες που επικρατούν στο υπόγειο.

Ο διευθυντής του τμήματος όμως εμφανίζεται ανένδοτος σχετικά με τον κίνδυνο. «Όσοι οργανισμοί έχουν μολυνθεί, έχουν αποτεφρωθεί αμέσως» εξήγησε.

«Τα πάντα έχουν κανονιστεί: ο δημόσιος υπάλληλος που συνταξιοδοτήθηκε νωρίς θα χρησιμοποιήσει τις εναπομείναντες 40 ημέρες εργασίας για να κάψει τα πτώματα ενώ τα υπόλοιπα θα μεταφερθούν σε άλλους φούρνους».

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο, οι εικόνες που δημοσιεύει η El Mundo δείχνουν μια διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας» προσθέτοντας πως η εφημερίδα τράβηξε κρυφά φωτογραφίες από έναν απαγορευμένο χώρο.

Σύμφωνα με την El Pais όλο και περισσότεροι άνθρωποι δωρίζουν το σώμα τους στην επιστήμη ως έναν τρόπο για να αποφύγουν τα έξοδα της κηδείας, μια πρόσθετη επιβάρυνση κατά τη διάρκεια της κρίσης στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..