Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Τουρκάλα βουλευτής της αντιπολίτευσης: Δεν αξίζετε ούτε να σας πετάξω το παπούτσι μου

Τουρκάλα βουλευτής της αντιπολίτευσης: Δεν αξίζετε ούτε να σας πετάξω το παπούτσι μου


Μία ασυνήθιστη διαμαρτυρία έλαβε χώρα στην ανδροκρατούμενη τουρκική εθνοσυνέλευση και την έκπληξη έκανε μία βουλευτής της αντιπολίτευσης, αντικρούοντας φραστική επίθεση των βουλευτών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης η βουλευτής Αϊλίν Ναζλίακα του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των
γυναικών, έλαβε το λόγο μετά την κατάθεση νομοσχεδίου στην ημερήσια διάταξη της βουλής και αφορά το δικαίωμα ή όχι της ψήφου γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας και ζουν σε ιδρύματα στήριξης.


«Λόγω των πολιτικών που επιβάλλετε στο γυναικείο σώμα, ακόμη και στα όσα φοράνε οι γυναίκες, στο τι τρώνε, τι χρώμα κραγιόν χρησιμοποιούν, αν οι έγκυες μπορούν να περπατούν στο δρόμο ή όχι, αν γελούν δημοσίως΄και άν άνδρες και γυναίκες μπορούν να χορεύουν μαζί horon (παραδοσιακός χορός της Μαύρης Θάλασσας), αυτά όλα έχουν γίνει θέματα συζήτησης σε αυτό το επίπεδο. Ακόμη και τα μεικτά σχολεία έχουν γίνει μέρος της συζήτησης και φταίτε εσείς», τόνισε η Ναζλίακα.

«Γνωρίζετε πώς τρεις γυναίκες την ημέρα σκοτώνονται και ξέρετε ότι η βία απέναντι στις γυναίκες έχει αυξηθεί κατά 40%. Αυτοί που επιβάλλουν στις γυναίκες πώς να ενεργούν εί΄ναι αυτοί που ενθαρρύνουν αυτούς τους δολοφόνους», πρόσθεσε.

«Μην κοιτάτε μακριά, μιλώ για εσάς. Εσείς είστε αυτοί που ενθαρρύνουν αυτούς τους φονιάδες», συνέχισε κοιτώντας προς την πλευρά των βουλευτών του ΑΚΡ.

«Ορκίζομαι στο θεό, ότι ο διάβολος μέσα μου μού λέει να βγάλω το παπούτσι μου και να σας το πετάξω. Αλλά κοιτάζω το παπούτσι μου και μετά εσάς. Και λέω ότι δεν αξίζεται ούτε αυτό», ξεσπάθωσε η τουρκάλα βουλευτής.

Πηγή: Hurriyet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..